start-cariera-alege-sa-devii-un-profesionist-fit-for-future-a11045

Start carieră! Alege să devii un profesionist fit for future!

Start carieră! Alege să devii un profesionist fit for future! a fost tema workshopului organizat de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), în colaborare cu Asociația Studenților în Contabilitate și Informatică de Gestiune (ASCIG). Angajatori din domeniul financiar-contabil și studenți ai Academiei de Studii Economice din București (ASE) au discutat vineri, 17 martie, despre carieră și oportunitățile pe care le poate oferi profesia contabilă.

accounting-is-awesome-de-ce-sa-devii-expert-contabil-a11029

Accounting is awesome! De ce să devii expert contabil?

CECCAR a participat, în calitate de partener educațional, la Târgul de joburi organizat luni, 13 martie, la Centrul de Tineret FNT din București cu prilejul celei de-a 18-a ediții a Practical Accounting Days. Proiectul este derulat de ASCIG – Asociația Studenților în Contabilitate și Informatică de Gestiune din cadrul Academiei de Studii Economice București.

practical-accounting-days-practica-pasul-spre-o-cariera-de-succes-a10437

Practical Accounting Days: practica, pasul spre o carieră de succes

De la facultate la job rămâne doar un pas. Și cu siguranță acesta poate fi decisiv dacă îl calculezi cu atenția cuvenită. Noi suntem de părere că cel mai potrivit pas este practica. Tocmai acesta este motivul pentru care Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) susține acțiunile care au ca scop formarea noilor generații de profesioniști prin programe de practică.

jobyxro-solutia-pentru-o-cariera-in-domeniul-financiar-contabil-a10125

Jobyx.ro: Soluția pentru o carieră în domeniul financiar-contabil

Rata de ocupare a populației în vârstă de muncă (15-64 ani) a crescut în trimestrul al doilea (T2) al acestui an, comparativ cu trimestrul anterior, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS). Indicatorul s-a situat la 63,5%, în plus cu 1,1 puncte procentuale față de perioada aprilie-iunie a acestui an. Cu toate acestea, se constată un dezechilibru în ceea ce privește egalitatea de gen, gradul de ocupare fiind mai mic în rândul femeilor, arată datele INS. O diferență semnificativă se înregistrează în cazul persoanelor care provin din mediul rural, comparativ cu mediul urban.

Grafică articol ref. studiu Deloitte schimbări climatice

Studiu: Românii consideră că schimbările climatice sunt cauzate de activitățile umane și își ajustează comportamentul pentru a limita impactul negativ asupra mediului

Schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai mari provocări ale secolului XXI. Impactul lor asupra mediului înconjurător, sănătății umane și economiei globale este tot mai evident. Pentru a evita consecințe grave și ireversibile, este imperativ să luăm măsuri eficiente pentru limitarea schimbărilor climatice și protejarea planetei noastre. Cu toții putem să contribuim, prin acțiuni zilnice, atât la birou, cât și acasă, la ocrotirea mediului înconjurător, la o lume mai bună și mai sănătoasă atât pentru noi, cât mai ales pentru generațiile care vor urma.

Grafică articol ref. inovație și dezvoltare durabilă

Studiu: România trebuie să se concentreze prioritar pe inovația în educație pentru o dezvoltare durabilă

În lumea globalizată de astăzi, impactul activităților de afaceri asupra mediului și societății a devenit un element central în derularea businessurilor. Publicul acordă o mai mare atenție impactului social și de mediu al organizațiilor, iar părțile interesate cer o mai mare transparență și responsabilitate în raportarea financiară. Ca urmare, relația dintre informațiile financiare, furnizate de departamentul financiar-contabil, și modalitățile de susținere a inovației și dezvoltării durabile reprezintă baza pentru decizii de afaceri sustenabile.

iunie 2022 Decarbonizare Acces P1

#GoGreen: sfaturi utile pentru reducerea amprentei de carbon la birou, pentru promovarea sustenabilității

Protejăm împreună planeta! CONTăm pe tine! Pentru că poluarea este o realitate a zilelor noastre, cum arată și studiul citat mai sus, trebuie să luăm măsuri pentru a ne proteja planeta. Cu toții putem să contribuim, prin acțiuni zilnice, atât la birou, cât și acasă, la ocrotirea mediului înconjurător, la o lume mai bună și mai sănătoasă atât pentru noi, cât mai ales pentru generațiile care vor urma.