Accounting is awesome! De ce să devii expert contabil?

CECCAR a participat, în calitate de partener educațional, la Târgul de joburi organizat luni, 13 martie 2023, la Centrul de Tineret FNT din București cu prilejul celei de-a 18-a ediții a Practical Accounting Days. Proiectul este derulat de ASCIG – Asociația Studenților în Contabilitate și Informatică de Gestiune din cadrul Academiei de Studii Economice București.

De ce să devin expert contabil? Care sunt avantajele obținerii acestei calificări profesionale pentru a avea o carieră de succes? Acestea au fost doar câteva dintre întrebările pe care le-au adresat studenții care au participat la eveniment.

Evenimentul a avut scopul de a conecta angajatori din domeniul financiar-contabil cu studenți ai ASE aflați în căutarea primului job sau a unor programe de internship, trainee care le oferă posibilitatea de a obține experiență și de a valorifica noțiunile acumulate în anii de studiu prin aplicarea acestora în situații concrete. CECCAR a participat la eveniment în calitate de partener educațional.

Obținerea calificării profesionale de expert contabil, recunoscută la nivel internațional, „deschide multe uși”, iar cei care aleg să devină specialiști în acest domeniu au perspective de carieră mult mai bune. Companiile pun preț pe calificările profesionale, o certificare a faptului că angajații pot contribui la succesul companiei cu un bagaj solid de cunoștințe și aptitudini ce pot fi valorificate în beneficiul organizației. Iar calificarea profesională de expert contabil, după cum sugerează însăși denumirea acesteia, oferă siguranța recrutorilor că angajează experți în domeniul financiar-contabil care și-au demonstrat competența și angajamentul față de această profesie. Nu în ultimul rând, o specializare în domeniul financiar-contabil poate conduce la câștiguri financiare mai mari, la siguranța sporită a locului de muncă – calificarea profesională este dovada deținerii competențelor și cunoștințelor necesare pentru a îndeplini eficient sarcinile, prin urmare, companiile se axează pe atragerea și retenția de specialiști – și chiar la posibilitatea de a deschide propria afacere.

Studenții care au participat la eveniment au aflat mai multe informații despre stagiul CECCAR, condițiile de accesare a acestui program de formare, atribuțiile expertului contabil și rolul profesioniștilor contabili în derularea unui business.

accounting-is-awesome-de-ce-sa-devii-expert-contabil-e874c98a2e9e-a11029

Tinerii care s-au arătat interesați de a-și începe aventura profesională în domeniul financiar-contabil au fost încurajați să-și publice CV-ul și să aplice pentru joburile disponibile pe Jobyx.ro, platforma de intermediere a locurilor de muncă dezvoltată în cadrul proiectului Acces la carieră de succes – Pilonul I, derulat de CECCAR și cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, unde firme autorizate să desfășoare servicii în acest domeniu și-au publicat ofertele de muncă.

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă în domeniul financiar-contabil, intră acum pe Jobyx.ro și aplică la anunțurile care ți se potrivesc.