Stagiile de practică, o experiență utilă studenților

stagiile-de-practica-o-experienta-utila-studentilor-a8737

Anii studenției, considerați de mulți „cei mai buni ani din viață”, sunt și cei care îți oferă o experiență valoroasă.

Alegerea domeniului în care vrei să urmezi facultatea, a universității și facultății potrivite sunt decizii care stabilesc, de cele mai multe ori, drumul spre carieră.

Un rol important în parcursul universitar îl joacă stagiile de practică. Aceste stagii îți permit să pui în aplicare teoria acumulată în anii de studii, să fii mai bine pregătit pentru integrarea în viața profesională.

Stagiul de practică este o metodă foarte bună să acumulezi experiență și să îți faci CV-ul mai atractiv pentru angajatori.

Găsirea stagiului de practică potrivit poate fi o provocare, motiv pentru care Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) vine în sprijinul studenților înscriși la studii în științe economice cu oportunitatea de a urma un stagiu de practică în cadrul unei companii autorizate să desfășoare servicii în domeniul financiar-contabil.

Ce poate fi mai potrivit pentru un student în științe economice decât să învețe de la profesioniști ce înseamnă cu adevărat domeniul economic, ce înseamnă profesia contabilă?

Mai mult decât atât, stagiile de practică derulate prin intermediul proiectului Acces la carieră de succes – Pilonul I sunt completate de activități conexe, dedicate pregătirii studenților pentru tranziția de la educație la piața muncii.

Consilierea și orientarea în carieră, cursuri și webinarii de competențe antreprenoriale, time management, redactarea CV-ului sunt doar câteva dintre activitățile pe care le punem la dispoziția studenților.

Stagiile de practică derulate prin intermediul proiectului amintit îți oferă, totodată, oportunitatea de a deveni angajat chiar în cadrul companiei în care desfășori stagiul.

Totodată, unii dintre studenți decid încă din perioada studiilor că doresc să urmeze calea antreprenoriatului. Pe aceștia îi așteaptă premii pentru antreprenoriat, cu un fond de premiere de 50.000 lei. Pentru ei, stagiile de practică pot însemna și observarea îndeaproape a componentelor unui business, fapt ce i-ar putea ajuta să gândească un plan de afaceri de succes.

Dacă și tu vrei să faci parte din proiectul nostru, vizitează-ne pe acces-p1.ceccar.ro. Te poți înscrie prin intermediul site-ului, completând formularul. De asemenea, ne poți scrie la acces-p1@ceccar.ro.

Proiectul Acces la carieră de succes - Pilonul I este confinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-20220.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)