BestJobs: Tinerii absolvenți au fost mai interesați de găsirea unui loc de muncă, în această vară

bestjobs-tinerii-absolventi-au-fost-mai-interesati-de-gasirea-unui-loc-de-munca-in-aceasta-vara-a9764

Tinerii la început de carieră și-au intensificat căutările pentru un loc de muncă în perioada verii, după încheierea anului universitar, reiese dintr-o analiză realizată de o platforma de recrutare online BestJobs, citată de Agerpres. Potrivit cercetării, nivelul aplicărilor pentru locuri de muncă entry-level sau care nu necesită experiență a ajuns la 44% din volumul total, în creștere cu 10% față de lunile anterioare și cu peste 30%, comparativ cu aceeași perioadă din 2020.

Potrivit sursei citate, cei mai mulți tineri fără experiență s-au orientat către joburi precum reprezentant sau consilier vânzări, software developer, programator Java și alte poziții din domeniul IT & Telecom, în zona de digital (specialist social media, asistent marketing sau junior web & graphic designer), dar și poziții de contabil junior, consultant proiecte tehnice sau inginer.

„Este un moment bun pentru cei aflați în căutarea primului job, mai ales că observăm cum piața muncii este din ce în ce mai activă. Punem această creștere a aplicărilor pe seama absolvirii, deoarece mulți au așteptat să obțină diploma de licență pentru a putea accesa un job cu normă întreagă și plătit corespunzător încadrării (...)”, a spus Ana Vișian, director de marketing BestJobs.

CECCAR le oferă șansa studenților înscriși la studii universitare în științe economice de a face practică în cadrul unor societăți/cabinete autorizate să desfășoare servicii în domeniul financiar-contabil, prin intermediul proiectului Acces la carieră de succes - Pilonul I, confinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European, prin Progamul Operațional Capital Uman 2014-2020. Așadar, le oferim studenților șansa de a descoperi o profesie fit for future: profesia contabilă.

Profesia contabilă este adaptată cerințelor viitorului și oferă numeroase oportunități. Indiferent dacă vorbim despre statutul de angajat, sau dacă cei care fac primii pași spre carieră își doresc să devină antreprenori, domeniul financiar-contabil poate fi opțiunea potrivită.

Stagiile de practică derulate prin intermediul proiectului completează cunoștințele teoretice acumulate de studenți în anii de facultate/master. Mai mult decât atât, studenții au șansa de a deveni angajați chiar în cadrul firmei sau cabinetului în care fac practică.

În plus, pe parcursul practicii, ei vor descoperi profesia contabilă sub atenta îndrumare a tutorilor experți contabili. Ce altă metodă de a descoperi o profesie este mai potrivită decât alături de profesioniști?

Alături de experții contabili, studenții învață cum să efectueze operațiunile de bază ce țin de domeniul financiar-contabil, învață cum să utilizeze tehnologia în avantajul lor, pentru a-și eficientiza activitatea și cum să aplice raționamentul profesional.

Studiul amintit arată că majoritatea tinerilor fără experiență au căutat loc de muncă în ultima lună în București, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov și Iași, orașe care sunt centre universitare importante ale țării. Proiectul derulat de CECCAR vizează studenții înscriși la studii universitare în științe economice cu domiciliul în România, cu excepția județului Ilfov și a municipiului București, care urmează studiile la un centru universitar din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Botoșani, Neamț, Suceava, Vaslui, Dâmbovița, Ialomița, Teleorman, Buzău, Constanța, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Hunedoara, și celor care au domiciliul într-unul dintre județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Botoșani, Neamț, Suceava, Vaslui, Dâmbovița, Ialomița, Teleorman, Buzău, Constanța, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Hunedoara și urmează studiile la un centru universitar din București sau județul Ilfov. Dacă nu îndeplinești aceste condiții, vizitează www.acces-p2.ceccar.ro.

În curând CECCAR va lansa o platformă de intermediere a locurilor de muncă în domeniul financiar-contabil, destinată studenților care fac practică prin proiectul Acces la carieră de succes - Pilonul I.

Proiectul amintit vine și cu o serie de activități complementare practicii, care ajută studenții să dobândească noi cunoștințe și abilități, să fie cât mai bine pregătiți pentru accesul pe piața muncii. Antreprenoriat, competențe digitale, pregătirea interviului de angajare sunt doar câteva dintre tematicile programelor pe care CECCAR le va derula prin intermediul proiectului, în sprijinul studenților.

Nu uita că practica reprezintă o minimă experiență care te poate ajuta să obții primul tău job în domeniul financiar-contabil.

Alături de noi ai șansa de a deveni chiar un profesionist în domeniu. Înscrie-te în proiect, fă practică în cadrul unei societăți/unui cabinet de expertiză contabilă, finalizează-ți studiile și înscrie-te la examenul de acces la stagiu organizat de CECCAR. Devino un expert contabil! Alege o profesie de viitor, care îți oferă șansa unei cariere de succes. Detalii despre accesul la profesie poți găsi pe site-ul proiectului.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)