BestJobs: Mai mult de jumătate dintre joburile disponibile în septembrie s-au adresat candidaților „white collars”

bestjobs-mai-mult-de-jumatate-dintre-joburile-disponibile-in-septembrie-s-au-adresat-candidatilor-s13035

Mai mult de jumătate dintre joburile disponibile în luna septembrie pe platforma de recrutare BestJobs s-au adresat candidaților din categoria „white collars”, adică specialiștilor care lucrează de la birou, cu 15% mai mult decât în luna august, arată datele platformei de recrutare, citate de Agerpres. Și joburile pentru candidații „gold collars”, adică cei cu specializări superioare, au înregistrat o creștere de 20% față de luna trecută și reprezintă 15% din volumul total.

Studenții înscriși la studii unversitare în științe economice au acum șansa de a descoperi ce înseamnă un job în domeniul financiar-contabil și pot beneficia de consiliere și orientare în carieră. Prin intermediul proiectului Acces la carieră de succes – Pilonul I, derulat de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR). Proiectul, cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 oferă sprijin pentru minimum 322 de studenți în tranziția de la educație la piața muncii. Pot obține, încă din timpul facultății, un job în cadrul unui cabinet sau unei societăți autorizate să activeze în domeniul financiar-contabil. Cu ajutorul proiectului derulat de CECCAR, studenții devin mai bine pregătiți pentru a deveni angajați.

Comunicatul emis de compania de recrutare relevă faptul că în luna septembrie, „topul domeniilor cu cele mai multe oferte de joburi care vizează această categorie de candidați (white collars) a fost condus de Vânzări, unde s-au căutat cel mai adesea «consultant vânzări», «coordonator vânzări» sau «consilier vânzări», urmat de domeniul Financiar/Contabilitate, unde cele mai multe oferte au fost pentru «manager de audit intern», «contabil autorizat» și «consultant financiar», și de IT/ Telecom, unde sunt căutați specialiștii IT, având cunoștințe în Java, PHP sau Quality Assurance”. Iată că domeniul financiar-contabil este unul ofertant pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă, iar o calificare în acest domeniu cu siguranță este un atu pentru candidați. CECCAR este singurul organism profesional care oferă șansa obținerii calificărilor profesionale de expert contabil sau contabil autorizat. Detalii despre accesul la profesie sunt disponibile și pe site-ul proiectului, în rubrica dedicată facilitării accesului la profesia contabilă.

Comunicatul menționat mai arată că în luna septembrie candidații au fost foarte activi și au înregistrat cu 10% mai multe aplicări decât în luna august, semn că au revenit din concedii cu planuri de schimbare. Datele platformei de recrutare mai arată că în luna septembrie femeile au fost mult mai active decât bărbații în căutarea de noi oportunități de muncă, înregistrând 58% dintre aplicări.

În luna septembrie, se disting anumite tendințe în funcție de cuvintele-cheie folosite de candidați în căutările directe, astfel: 10% din totalul căutărilor au fost pentru „joburi remote” și 3% pentru „joburi part-time”. Alte 15% dintre căutări au fost pentru posturi în domeniul Financiar, 11% în Inginerie și 10% în Transporturi.

Iar pentru că octombrie este luna în care studenții se reîntorc la cursuri, profităm de acest prilej pentru a-i încuraja pe toți ca la început de an universitar să își planifice activitatea, concentrându-se și pe soluții complementare cursurilor universitare care contribuie la dezvoltarea lor personală și profesională. Studenții care se înscriu în proiectul Acces la carieră de succes – Pilonul I pot profita de șansa de a participa la cursuri și webinarii utile. CECCAR va organiza pentru aceștia, prin intermediul proiectului amintit, cursuri de antreprenoriat, webinarii pe teme ca managementul timpului, competențe digitale, pregătirea CV-ului pentru angajare. Activitățile de consiliere și orientare în carieră îi vor ajuta pe studenți să fie mai bine pregătiți, să afle care sunt atuurile lor și ce aspecte trebuie să îmbunătățească pentru a se dezvolta.

Îți dorești o carieră în domeniul financiar-contabil?

Dacă ești înscris la studii unviersitare în științe economice, acum ai șansa de a face încă un pas spre cariera ta. Înscrie-te în proiectul Acces la carieră de succes! Detalii despre proiect și despre condițiile de eligibilitate sunt disponibile pe www.acces-p1.ceccar.ro.

Datele mai sus menționate arată faptul că joburile dedicate specialiștilor care lucrează de la birou și celor cu specializări superioare au fost în creștere în luna anterioară, comparativ cu luna august a acestui an. Te încurajăm să îți finalizezi studiile și chiar să le completezi cu o calificare profesională în domeniu. Acest lucru te va poziționa, cu siguranță, în preferințele angajatorilor. Încă din timpul facultății te poți înscrie la examenul de acces la stagiu, organizat de CECCAR. În urma absolvirii examenului, vei urma un stagiu de pregătire care se va finaliza cu examenul de aptitudini. Vei putea deveni, astfel, contabil autorizat la scurt timp după finalizarea studiilor de licență.

Proiectul Acces la carieră de succes contează pentru cariera ta! Mult succes!