Acces la carieră de succes – Pilonul I: O platformă de joburi în domeniul financiar-contabil va fi lansată în curând

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), beneficiar al proiectului Acces la carieră de succes – Pilonul I, va lansa în curând o platformă de intermediere a locurilor de muncă în domeniul financiar-contabil.

Acest nou instrument digital este dezvoltat în cadrul proiectului amintit, cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Platforma online susține obiectivul proiectului, de a facilita tranziția studenților de la educație la piața muncii.

Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune, în parteneriat cu EURES, Portalul mobilității europene pentru ocuparea forței de muncă, informa într-un articol, în aprilie 2019, că peste 2 miliarde de oameni folosesc platforme de comunicare socială în fiecare zi, pentru a afla vești despre prieteni, pentru a distribui fotografii, pentru a urmări videoclipuri amuzante, dar și pentru a-și găsi un loc de muncă. Așadar, o platformă de intermediere a locurilor de muncă, promovată prin intermediul rețelelor sociale, are un real potențial pentru a sprijini atât candidații în căutarea unui loc de muncă, cât și angajatorii care caută să își completeze echipele cu persoanele potrivite.

Un important avantaj al platformei pe care CECCAR o dezvoltă îl reprezintă faptul că aceasta va fi dedicată domeniului financiar-contabil, având scopul de a intermedia și de a facilita interacțiunea angajatorilor cu candidații și de a aduce la un loc joburi din domeniu. Atât identificarea candidaților potriviți de către angajatori, cât și găsirea jobului dorit de către candidați vor fi mai simple.

Astfel, prin dezvoltarea acestei platforme CECCAR va sprijini studenții care fac practică în cadrul proiectului Acces la carieră de succes – Pilonul I să își găsească primul loc de muncă sau, dacă sunt deja angajați, să își găsească un nou loc de muncă în domeniul financiar-contabil.

Studenții vor avea la dispoziție numerose anunțuri de angajare publicate de societăți și cabinete membre CECCAR, autorizate să desfășoare servicii în domeniul financiar-contabil.

Totodată, noua platformă de intermediere a locurilor de muncă, ce urmează să fie lansată într-o primă versiune spre finalul acestui an, poate reprezenta și un instrument de marketing pentru angajatori, utilizând-o pentru a-și crește vizibilitatea businessului. Utilizând mesajele potrivite pentru publicul-țintă, angajatorii vor putea ajunge mai cunoscuți în rândul celor care își caută un job în domeniul financiar-contabil.

Vom reveni cu vești despre lansarea platformei. Până atunci, trebuie să menționăm și faptul că angajatorii care organizează stagii de practică pentru studenți prin intermediul proiectului au la îndemână și un alt instrument de recrutare foarte util – chiar stagiile de practică, în cadrul cărora pot observa îndeaproape studenții și pot identifica persoane potrivite pentru echipele lor.