Vrei să îți construiești o carieră plină de satisfacții? Îți recomandăm să alegi profesia contabilă!

MicrosoftTeams-image

Ești încă student/ă? Sau ai terminat recent studiile universitare? Îți dorești un job care să îți aducă satisfacție profesională, care să îți ofere posibilitatea de a evolua permanent? Dacă ai făcut practică prin proiectul Acces la carieră de succes – Pilonul I, ai descoperit deja o parte dintre provocările și oportunitățile pe care ți le poate oferi profesia contabilă.

Iar dacă vorbim despre satisfacția profesională, cu siguranță alegerea potrivită este o carieră în domeniul financiar-contabil. Nu este un drum ușor, însă satisfacțiile merită efortul.

Datele relevate recent de una dintre cele mai mari companii de recrutare din România relevă faptul că șapte angajați din zece pun împlinirea profesională pe primul loc, mai presus chiar de petrecerea timpului cu cei dragi (48%). Potrivit sondajului, pe lângă împlinirea financiară, nivelul de satisfacție a angajaților la locul de muncă este influențat în foarte mare măsură de sentimentul că munca lor contează (41%), dar și de posibilitatea de dezvoltare profesională (18%).

Așadar, satisfacția profesională este esențială pentru majoritatea angajaților, deoarece poate avea un impact semnificativ asupra performanțelor profesionale, a motivației și a stării de bine. Atunci când angajații sunt mulțumiți de munca lor, de rezultatele obținute, este mai probabil ca aceștia să fie implicați și dedicați muncii lor, ceea ce duce la niveluri mai ridicate de productivitate și satisfacție profesională. Satisfacția profesională contribuie, de asemenea, la un echilibru pozitiv între viața profesională și cea privată și poate spori sentimentul general de împlinire și, chiar dacă este un termen relativ, poate aduce fericirea unei persoane. Astfel, este esențial ca angajatorii să încurajeze un mediu de lucru care să promoveze satisfacția profesională în rândul angajaților lor.

Începusem mai sus să vorbim despre satisfacțiile pe care le poate aduce o carieră în domeniul financiar-contabil. Nu este un secret: contabilitatea este unul dintre cele mai solicitante și provocatoare domenii din lumea afacerilor. Cu toate acestea, este, de asemenea, un domeniu care oferă o imensă satisfacție profesională celor care îl practică.

Unul dintre cele mai satisfăcătoare aspecte ale profesiei contabile este capacitatea de a avea un impact pozitiv asupra dezvoltării unei companii. Contabilul își ajută clienții să ia decizii în baza situațiilor întocmite de el, astfel încât și să își atingă în mod eficient obiectivele financiare.

De asemenea, procesul de învățare continuă ajută profesioniștii contabili să își actualizeze în permanență abilitățile și cunoștințele pentru a fi mereu pregătiți să răspundă cerințelor mediului de afaceri și oferă un sentiment de satisfacție pentru mulți contabili.

Dacă vorbim despre oportunitățile de a avansa, nu există niciun dubiu că domeniul financiar-contabil este foarte ofertant.

Rolul profesioniștilor contabilii, de consilieri de încredere ai antreprenorilor, capacitatea lor de a ajuta organizațiile să își îndeplinească obiectivele reprezintă, cu siguranță, o sursă de mare satisfacție. Oferind îndrumare, sprijin, ei își pot ajuta clienții să depășească provocările și să își atingă potențialul maxim.

O mare împlinire personală și profesională ți-o poate aduce obținerea unei calificări profesionale în domeniul financiar-contabil. Nu uita că poți să îți începi acest drum, către obținerea calificării de expert contabil sau de contabil autorizat încă din timpul facultății. Detalii despre cum poți face asta găsești în rubrica Facilitarea accesului la profesia contabilă și în revista online CECCAR Business Magazine. Totodată, îți reamintim că finalizarea studiilor universitare de licență și completarea acestora cu studii de master îți facilitează și accesul la profesia contabilă.

Dacă vrei să găsești un job în domeniul financiar-contabil, intră pe www.jobyx.ro. Platforma este dezvoltată de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) prin intermediul proiectului Acces la carieră de succes – Pilonul I, confinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.