Domeniul financiar-contabil, în topul preferințelor celor care își caută un job. „Acces la carieră de succes” sprijină studenții pentru a deveni angajați

domeniul-financiar-contabil-in-topul-preferintelor-celor-care-isi-cauta-un-job-acces-la-cariera-a8727

Un comunicat al BestJobs arată că în primul trimestru al acestui an au fost înregistrate peste 1,93 milioane de aplicări pentru posturile disponibile publicate pe platforma de recrutare. Potrivit companiei de recrutare, peste 235.000 de aplicări au fost în domeniul finanțe-contabilitate.

Analiza arată, astfel, că domeniul financiar-contabil este în continuă dezvoltare.

Totodată, din datele publicate reiese că dintre anunțurile postate pe platforma BestJobs în primul trimestru al acestui an, cele mai populare au fost în general cele care solicită experiență entry-level (0-2 ani).

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) derulează două proiecte – ACCES - facilitarea accesului către profesiile contabile prin crearea unui sistem funcțional de stagii de practică - Pilonul I, POCU/626/6/13/133224 și ACCES - facilitarea accesului către profesiile contabile prin crearea unui sistem funcțional de stagii de practică - Pilonul II, POCU/626/6/13/133422, al căror scop este tocmai sprijinirea studenților în procesul de tranziție de la educație la piața muncii.

Concret, prin intermediul proiectelor, CECCAR oferă oportunitatea studenților care urmează un program de studii universitare în științe economice să desfășoare stagii de practică în cadrul unor companii specializate în domeniul financiar-contabil. Studenții înscriși la studii de licență sau master, care doresc să cunoască domeniul financiar-contabil, au acum oportunitatea de a lua contact direct cu profesia contabilă prin intermediul acestor „stagii de practică altfel”, care sunt completate de unele activități conexe, menite să contribuie la dezvoltarea profesională a viitorilor angajați.

Studenții înscriși în proiect vor beneficia, pe lângă stagiul de practică în care vor avea oportunitatea de a învăța de la profesioniști – tutorii de practică fiind experți contabili sau contabili autorizați –, de servicii de consiliere și orientarea profesională.

De asemenea, în contextul unei economii caracterizate de digitalizare, în care modelele de business se schimbă continuu pentru a se adapta cât mai bine noilor cerințe, proiectul Acces la carieră de succes vine cu programe ce vizează dezvoltarea competențelor digitale și de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere.

Totodată, studenții pot beneficia de webinarii pe tema managementul timpului.

Toate aceste activități complementare vin în sprijinul studenților, care acum au ocazia de a fi mai bine pregătiți pentru intrarea pe piața muncii.

De multe ori, șansele acestora de angajare sunt diminuate și din cauza modalității de întocmire a CV-ului, iar prezentarea la interviul de angajare reprezintă, cu siguranță, o provocare. Tocmai acesta este motivul pentru care proiectul derulat de CECCAR sprijina studenții cu webinarii pe aceste teme, învățându-i cum să își pregătească un CV atractiv și cum trebuie să se prezinte la un interviu.

Șansele de angajare în rândul studenților care se înscriu în proiectul Acces la carieră de succes cresc, odată cu intrarea lor în stagiul de practică. Interacțiunea direct cu angajatori de top din domeniul financiar-contabil sporește șansele studenților de a deveni angajați încă din timpul facultății. Mai mult decât atât, în cadrul proiectului confinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, performanța este apreciată. Studenții care vor deveni angajați în urma activităților la care participă în cadrul proiectului vor fi premiați.

Detalii despre proiect sunt disponibile pe acces-p1.ceccar.ro. Pentru informații suplimentare, ne puteți contacta la acces-p1@ceccar.ro.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)